Moet je in het Engels werken maar is je taal is niet op het gewenste professionele niveau? Mis je vakwoordenschat, duidelijke uitspraak, uitdrukkingsvaardigheid of zelfvertrouwen? Tijdens je werk in het Engels is het belangrijk om duidelijk en accuraat met je zakelijke contacten te communiceren.

Wil je je kwaliteit om Engels te spreken of te schrijven verbeteren? Ik kan je hierbij helpen door samen met jou je specifieke taalvraag te vertalen naar een cursus op maat die bij jouw doelstellingen past.
Dit kan één op één of in groepsverband gebeuren.

Een wolk van woorden over Engelse les voor professionals, zoals Sarah King dat doet en waar haar lessen op zijn gericht.

Voorbeelden van professionals die ik recent begeleidde

Enkele voorbeelden van professionals die ik recent heb geholpen om hun Engels te verbeteren en hoe ik dat doe.

Coaches trainen in specifieke woordenschat en in situaties uit hun praktijk

Coaches zoals work life style coaches missen vaak de specifieke woordenschat en uitdrukkingsvaardigheden om exact hun boodschap in Engels over te brengen. Ik heb hen als volgt geholpen:

  • Voor het intake gesprek met een nieuwe client schrijft de coach op wat zij of hij zou in het Engels zou willen zeggen. Dit wordt verbetert en samen nemen we het door zodat de coach leert van de gemaakte fouten. We oefenen het definitieve intake script om ook de uitspraak te verbeteren.
  • Vaak is er een moment van herkenning in wat ik voorstel: "O ja, dat is wat ik wil zeggen!". Ik vraag door, ook in het Nederlands. Enerzijds om ervoor te zorgen dat de verwoording de correcte betekenis heeft. Anderzijds zodat de toon van de boodschap is zoals de coach die wil over brengen. Daarna oefenen we de uitspraak en de intonatie.
  • Uitspraak, nieuwe woorden, nieuwe uitdrukkingen en nieuwe woordgroepen worden thuis met behulp van een app zoals WRTS geoefend en geleerd.
  • Terugkoppeling op ingevulde vragenlijsten en situaties uit de praktijk worden ook behandeld, fouten en verbeteringen genoteerd en daarna in een rollenspel geoefend.

Deze werkwijze is heel geschikt om via een online omgeving zoals Zoom of Teams te doen. Ik maak notities op een gedeeld scherm zodat die tijdens de les zichtbaar zijn en stuur die aan het eind van de les meteen naar de coach.

Kaartje bij boeket bloemen dat Sarah als dank ontving

Engelse spreekvaardigheid van rechter vergroten

Een rechter die een cursus in het Engels aan rechters in opleiding moet geven mist wat woordenschat en spreekvaardigheid. Vaak is het actief maken (spreken) van de passieve kennis. Hij weet het wel maar kan er niet op komen. Zo heb ik dit met hem aangepakt:

  • Door bestaande juridische cursus documenten te bestuderen wordt zijn woordenschat uitgebreid. Daarna bediscussiëren we de stof waardoor zijn spreekvaardigheid wordt verbeterd.
  • Situaties vanuit zijn eigen werkzaamheden worden uitgelegd waarop ik met verbeteringen of alternatieven kom.
  • Verder heb ik Engelse rechtszaken die een bepaalde rechtsvraag in zijn vakgebied illustreren gebruikt om eerst de stof te begrijpen en daarna als cases te gebruiken in een discussie over de vergelijking met de Nederlandse wet.

Deze werkwijze kan prima via een online omgeving zoals Zoom of Teams. Verbeteringen of alternatieve verwoordingen typ ik op een gedeeld scherm en stuur ik aan het eind van de les door.

Ook beter in het Engels communiceren in je werk?

Neem contact op met Sarah King om jouw specifieke vraag te bespreken en voor een vrijblijvend intakegesprek.

Kosten

De kosten per lesuur zijn €35-€55 (BTW vrij), afhankelijk van het aantal lessen dat je afneemt en de tijdsduur van de les.

 

Wat cursisten zeggen

caret-down caret-up caret-left caret-right

Dankjewel voor je tijd & energie.
De lessen heb ik als super waardevol ervaren.
Thank you!

Lisa, leefstijlcoach
Ik wil een groot compliment maken voor Sarah, zij heeft er voor gezorgd dat mijn Engelse skills significant zijn verbeterd.    

Well prepared lessons, flexible learning methods and a very interested person.

Je blijft een van onze top docenten!